Samen in Beweging

Manuele fysiotherapie bij Fysio Petershofje

Als uw gewrichten en spieren niet lekker bewegen, kan de manueel therapeut u hierbij helpen. Deze fysiotherapeut is in het bijzonder gespecialiseerd in de wervelkolom, ledematen en alles wat daarmee samenhangt: zoals nek en rug, maar ook de kaak en ribben. Ook behandelt en adviseert hij bij klachten in spieren, gewrichten en zenuwen.

Manipuleren en stabiliseren van spieren en gewrichten

Een van de behandeltechnieken die de manueel therapeut uitvoert, zijn manipulaties. Dit zijn precieze, korte en vlugge bewegingen van de gewrichten in een specifieke richting. Het doel is om het normale bewegen te herstellen en spanningen en pijn te verminderen. Voor de meeste mensen zijn de effecten van de manipulatie al snel na de behandeling voelbaar.

Een andere veel voorkomende reden dat gewrichten en spieren niet lekker bewegen, is gebrek aan stabiliteit. De samenwerking van de verschillende spieren rond het gewricht is dan verstoord. Ook dan is er vaak sprake van pijn en spanningen. De manueel therapeut zal dan zijn specialistische kennis inzetten om oefeningen te geven waarbij de spieren het gewricht stabiliseren.