Samen in Beweging

Behandel uw rugklachten met OriGENE®

Loopt u al langere tijd met rugklachten en hebben verschillende behandelvormen tot nu toe uw klachten niet verholpen? De OriGENE behandelmethode kan u de verlichting geven waar u naar zoekt.

De oplossing naar een leven zonder rugpijn

Het OriGENE-concept maakt een - volledig op de patiënt afgestemde - behandeling van rugklachten mogelijk. Deze behandelmethode richt zich op de oorzaak van de klachten in plaats van de focus te leggen op het bestrijden van de symptomen.

 

De behandeling wordt onder begeleiding en toezicht van uw fysiotherapeut uitgevoerd op het OriGENE-behandeltoestel.

Behandelduur

Een wekelijkse sessie op het OriGENE-toestel duurt gemiddeld 15 tot 20 minuten. De totale behandelduur is ongeveer 10 tot 12 weken Daarna wordt geadviseerd om met een tussentijd van 1 tot 3 maanden de voortgang te evalueren. Eventuele opkomende rugklachten worden meestal in korte tijd bestreden of kunnen we voorkomen.
 

Rugklachten & wetenschap

Verschillende universitaire onderzoeksgroepen en opleidingsinstituten hebben -  mede op basis van ervaringen vanuit de ruim 70 OriGENE-vestigingen in Nederland - onderzoek uitgevoerd naar OriGENE. In december 2012 werd het eerste wetenschappelijk onderzoek naar OriGENE gepubliceerd in het gerenommeerde internationale medisch tijdschrift SPINE:

lage rugklachten OriGENE

De behandeling van rugklachten vereist maatwerk

Het OriGENE-toestel wordt afgesteld op onder meer uw klacht, lengte, gewicht, kracht en mogelijkheden. Op deze wijze kan de belasting die het toestel oplegt volledig aangepast worden aan uw individuele mogelijkheden en beperkingen. Het toestel combineert daarnaast een aantal belangrijke eigenschappen. Zo wordt de strekbeweging van de onderrug volledig geïsoleerd doordat bijbewegingen van benen en bekken onmogelijk worden gemaakt.

Velen gingen u voor

Sinds 2005 zijn al tienduizenden patiënten met succes behandeld met de OriGENE-methode. Inmiddels voeren ruim 240 gecertificeerde manueel fysiotherapeuten maandelijks circa 20.000 OriGENE-behandelingen uit door heel Nederland en Duitsland.

Extra informatie over OriGENE®

  • www.lagerugklachten.nl

    Als u meer wilt lezen over onder meer wetenschappelijk onderzoek en voor wie de OriGENE-behandeling wel of niet geschikt is. Of als u benieuwd bent naar de ervaring van andere patiënten.