Samen in Beweging

Sportfysiotherapie en handtherapie

en meer gespecialiseerde fysiotherapieën in regio Tilburg

Alle therapeuten bij Fysio Petershofje zijn gediplomeerde fysiotherapeuten. Ze zijn opgenomen in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en BIG-register van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De specialisaties van Fysio Petershofje in Goirle

Het team van Fysio Petershofje bestaat uit fysiotherapeuten met ieder zijn of haar eigen specialisatie. Hierdoor bieden we in onze praktijk een breed aanbod van verschillende fysiotherapieën:

Manuele fysiotherapie

De manueel therapeut behandelt en adviseert u bij klachten in de spieren, gewrichten en zenuwen zodat u weer soepeler kunt bewegen.

 

Bekkenfysiotherapie

Zowel mannen als vrouwen kunnen last hebben van hun bekkenbodemspieren. De bekkenfysiotherapeut behandelt klachten  in het gehele gebied van de buik, het bekken en de onderrug.

http://www.bekkenfysiotherapie.nl


 

 

Sportfysiotherapie

Blessures aan de knie, enkel en schouder kunnen u erg beperken in uw bewegingsvrijheid. De sportfysiotherapeut biedt u begeleiding bij uw herstel.
 

Geriatriefysiotherapie

De beweeglijkheid van uw spieren en gewrichten neemt af naarmate u ouder wordt. De geriatriefysiotherapeut helpt ouderen om te gaan met hun (verloren) mobiliteit.
 

Handtherapie

Bent u onlangs geopereerd aan uw hand? Dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk herstellen. De handtherapeut van Fysio Petershofje biedt u een helpende hand.
 

Tennisarm-behandeling

Een overbelasting van de strek- en stabilisatiespieren van de pols kan op verschillende manieren worden behandeld. Diepe Frictie Methode (DFM) is hier een van.
 

Ontspanningstherapie

Verminder de spanning in uw lichaam met ontspanningstherapie en leer beter te luisteren naar de signalen die uw lichaam geeft. 
 

Oedeemtherapie

Een oedeemfysiotherapeut stimuleert de afvoer van overmatig vocht met verschillende oefentherapieën en massages.
 

COPD

Als COPD-patiënt is het extra belangrijk om uw conditie op peil te houden. De fysiotherapeut stelt een speciaal bewegingsprogramma op om hieraan te werken.
 

Etalagebenen

Vernauwde slagaders in het been zorgen voor minder bloedtoevoer en daarmee voor minder aanvoer van zuurstof, met pijnklachten tot gevolg.