Samen in Beweging

Versnel het herstel van uw tennisarm met fysiotherapie

Een tennisarm (of tenniselleboog) komt zeker niet alleen bij tennissers voor. Ook bij veelvuldig gebruik van een computermuis of schroevendraaier kunnen uw onderarmspieren overbelast raken. Doordat u steeds dezelfde bewegingen maakt kan er beschadiging ontstaan. Dit kan een stekende of zeurende pijn aan de buitenkant van uw elleboog tot gevolg hebben. Breng een bezoek aan Fysio Petershofje in Goirle en versnel het herstel van uw tennisarm.

Tennisarm-behandeling in Goirle

Bij een tennisarm is er sprake van een overbelasting van de strek- en stabilisatiespieren van de pols, die bij de elleboog hun oorsprong vinden. Een fysiotherapeut kan verschillende vormen van behandelingen toepassen. Een van deze behandelvormen is de Diepe Frictie Methode (DFM). Hierbij wordt met de hand en duim een stevige druk op de betrokken spieren en aanhechtingen uitgevoerd. De behandeling bestaat uit 4 tot 5 sessies, inclusief het intakegesprek.

Gedurende de behandelperiode mag u alle dagelijkse activiteiten gewoon blijven doen, mits deze geen extra pijnklachten geven.  
Uit onderzoeken blijkt dat na 3 tot 4 weken de pijn met 40% en de beperkingen in de dagelijkse activiteiten met 60% zijn afgenomen. Herhaalde metingen laten na 12 weken nog een verdere vooruitgang van de resultaten zien.

Blijf niet te lang doorlopen met uw pijnklachten. Maak een afspraak met een fysiotherapeut.